Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nevem, Sam rövid leírás

2012.05.06

Nevem, Sam (I Am Sam)

színes, magyarul beszélő, amerikai filmdráma, 132 perc, 2001

rendező: Jessie Nelson
forgatókönyvíró: Kristine JohnsonJessie Nelson
operatőr: Elliot Davis
zene: John PowellJohn LennonSir Paul McCartney
producer: Marshall HerskovitzJessie Nelson
vágó: Richard Chew

szereplő(k): 
Sean Penn (Sam Dawson)
Michelle Pfeiffer (Rita Harrison)
Dianne Wiest (Annie)
Dakota Fanning (Lucy Diamond Dawson)
Rosalind Chao (Lily)
Laura Dern (Randy Carpenter)
Doug Hutchison (Ifty)
Richard Schiff (Turner)

A film megrázó eseménnyel kezdődik. Sam és párja gyermeket várnak, de az anya egyszerűen elhagyja őket a kórházból, szó szerint elszökik. Így Sam-re (Sean Penn) marad kislányuk. Sam egy kávézóban dolgozik, és mindenki ismeri és megbecsüli pedáns és jó munkavégzését. Emellett sok barátja van és kedvenc zenekara a Beatles, ezért lett kislánya neve Lucy (Beatles: Lucy in the sky című száma alapján). Az egyre okosabb kislány évek múlva, mint egy hétéves, a baj csak az, hogy Sam elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek értelmi színvonalát. Ő neveli kislányát, Lucy Diamondot (Dakota Fenning), aki lassacskán okosabb lesz az apjánál. Egy ideig nagyon élvezik egymás társaságát, majd a szerepek már-már felcserélődnek, és majdnem koravén kislány kezd el gondoskodni Édesapjáról. 
A gyámügyi hatóságok a gyerek érdekében nevelőszülőkhöz költöztetik Lucyt, ám Sam agya vissza akarja kapni lányát és a lány sem akar elszakadni apjától. A kirendelt védőügyvéd, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) kezdetben vonakodik az ügytől, ám lassacskán rájön, milyen sokat tanulhat enyhe értelmi fogyatékos védencétől. Apa és gyermeke kapcsolata megrázó, érzékeny, szeretetteljes. A filme ironuával, humorral teli. Végül részben reálisan záródik le a történet; Lucy nevelőszülőkhöz kerül, de Apjával rendszeresen tarthatja a kapcsolatot, melyben a nevelőszülők is együttműködőek. 

Online nézhető magyarul:
http://www.youtube.com/watch?v=Y10rbJx94lU

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Brand Cialis Sale Lesnigo

(Lesnigo, 2019.09.19 21:44)

Propecia Online Without A Rx Omeprazole Amoxicillin <a href=http://cialonlinecs.com>cialis online</a> Can Keflex Cause Thrush Priligy Ohne Rezept Bestellen